Завичајно удружење потомака рудара Трепче

Скраћено - удружење Трепчанаца

Ивану Бучићу

Хтела сам у име Удружења Трепчанаца да се опростим од нашег ИВЕ БУЧИЋА. Ово удружење окупља потомке рудара Трепче који су живели у рударском насељу Стари Трг и Први Тунел.
У Стари Трг, из Подујева са Kосова и Метохије дошао је Бучић Раде да са својом супругом Драгињом подигну своју децу Ивана, Ивку и Ивану. Њих троје један другом до уха одрастали су у јединственом дворишту, у ком су делили маст и хлеба посути шећером или алевом паприком заједно са свом осталом рударском децом.
Иво је био весело, радознало дете које је пленило својим широким осмехом и виспреношћу. У време одрастања, у време родео филмова, од милоште смо га прозвали Роде. А свуда га је било, нарочито у спорту. Био је посебно надарен за фудбал као голман.
Ипак, веома рано је остао без оца и тако постао једина мушка глава у породици. Зато је веома рано почео да ради у руднику.
Тетка Драгиња, мудра жена, допустила је да јој деца одлепршају за бољим животом.
Иван, наш Роде, своју срећу нашао је у Бања Луци уз своју Лијепу Емину и своје синове. Својом Минком, својим синовима, својом унуком, својим сестрама, дичио се и обожавао их је.
Наш Роде волео је и своје другове и нас земљаке. Радовао се нашим традиционалним сусретима у Београду и на Kосмету и док му је здравље дозвољавало редовно нам је долазио.
Драги Роде поносни смо што смо те имали а тужни што смо те изгубили!

Опраштамо се данас са Тобом оним рударским

С Р Е Ћ Н О З А Н А В Е K !!!

ЛАKА ТИ БИЛА ОВА БЛАГОРОДНА БАЊАЛУЧKА ЗЕМЉА !

СЛАВА НАШЕМ ИВАНУ !!!

У Бања Луци 28.01 2011.г. 14 х