Сећање на Ивану Ћамиловић

 

OVAKO SMO SE OPROSTILI OD IVANE ĆAMILOVIĆ  6 SEPTEMBRA 2005

MNOGO NAS JE POGODILA  VEST O IVANINOM ODLASKU. SAMO JE DESET DANA PROŠLO KAKO SMO ZAJEDNO PRAVILI PLAN O  KOLEKTIVNOM PUTOVANJU U MITROVICU NA NOVEMBARSKE ZADUŠNICE. IAKO NAJSTARIJA U NAŠEM ODBORU PRVA SE PRIHVATILA PRIPREMA TOG PUTOVANJA.ONI KOJI SU JE ZNALI OD NJENIH NAJRANIJIH DANA KAŽU DA JE UVEK BILA ODGOVORNA , POŽRTVOVANA  I NAJBOLJA U SVAKOM POSLU. 

RODILA SE U RAŠKOJ IZ KOJE SE NJENA MAJKA MILJA UDALA ZA VELIBORA ĆAMILOVIĆA IZ VUČITRNA. DAKLE NJENI KORENI NEMINOVNO SU ODREDILI NJENU DUHOVNOST I PLEMENITOST A KAKO JE BILA NAJSTARIJE DETE I NJENU ODGOVORNOST ZA PORODICU.

NAJRANIJE DETINJSTVO PROVELA JE U KOS. MITROVICI A NAJLEPŠI NJEGOV DEO U STAROM TRGU.NJIHOVA KUĆA JE UVEK BILA ŠIROM OTVORENA ZA SVE I U NJOJ SE SVE DELILO UPRKOS  POSLERATNOJ NEMAŠTINI.PAKETI NJIHOVOG STRICA IZ AMERIKE CEO STARI TRG JE OKUSIO.SVA DECA PAMTE TETKA MILJINE TREŠNJE ALI I GEORGINE.

IVANA JE RANO POČELA DA RADI U STAROM TRAGU U PLATNOM ODELJENJU GDE JE BILA NAJBOLJI SLUŽBENIK,  DOBAR UČITELJ MLAĐIM KOLEGINICAMA I DIVAN DRUG.

RANIM GUBITKOM OCA PREUZELA JE PREVELIKU OBAVEZU, ,BRIGU O MAJCI I SESTRAMA.NARAVNO NIKAD GA NIJE OSEĆALA KAO TERET.JER SVI NJIHOVI USPESI BILI SU I NJENI.KADA JE DOŠLO VREME DA SE MLADJE SESTRE ŠKOLUJU PREŠLI SU U MITROVICU DA ŽIVE. I TU JE SVOJOM POZITIVNOM ENERGIJOM OSVOJILA MITROVČANE.

POSEBNO SE RADOVALA UDAJAMA SVOJIH SESTARA ČIJE PORODICE JE PRIHVATALA TAKO KAO DA IM JE ONA SVIMA  MAMA. PO ODLASKU U PENZIJU JOŠ VIŠE SE POSVETILA SVOJOJ SADA VEĆ VELIKOJ PORODICI. BILO JU JE UVEK TAMO GDE JE NAJPOTREBNIJA.TAKO SE I OBRELA U PRIŠTINI.U NJOJ JU JE I ZATEKLA OVA POSLEDNJA NESREĆA SRPSKOG NARODA KAO RASELJENO LICE DOŽIVELA JE SVE NEDAĆE IZBEGLICA .SA SVOJOM PORODICOM LAVOVSKI SE BORILA ZA IOLE PRISTOJAN ŽIVOT.I TAMAN GA JE U OVOM LEPOM ZEMUNU PRONAŠLA A SVOJ ŽIVOT JE POTROŠILA.

DRAGA IVANA SVIMA ĆEŠ NAM NEDOSTAJATI. NAJVIŠE TVOJIM SESTRAMA, NJIHOVOJ DECI I UNUCIMA,SREĆNI SMO ŠTO SMO TE IMALI A PRETUŽNI ŠTO SMO TE IZGUBILI

NEKA TI SE DUŠA ODMORI.

SLAVA NAŠOJ IVANI

Članak objavljen u kategoriji: Nekrolozi

Comments are closed.