Сећање на Ивану Ћамиловић

ОВАКО СМО СЕ ОПРОСТИЛИ ОД ИВАНЕ ЋАМИЛОВИЋ 6 СЕПТЕМБРА 2005

МНОГО НАС ЈЕ ПОГОДИЛА ВЕСТ О ИВАНИНОМ ОДЛАСКУ. САМО ЈЕ ДЕСЕТ ДАНА ПРОШЛО КАКО СМО ЗАЈЕДНО ПРАВИЛИ ПЛАН О КОЛЕКТИВНОМ ПУТОВАЊУ У МИТРОВИЦУ НА НОВЕМБАРСКЕ ЗАДУШНИЦЕ. ИАКО НАЈСТАРИЈА У НАШЕМ ОДБОРУ ПРВА СЕ ПРИХВАТИЛА ПРИПРЕМА ТОГ ПУТОВАЊА.ОНИ КОЈИ СУ ЈЕ ЗНАЛИ ОД ЊЕНИХ НАЈРАНИЈИХ ДАНА КАЖУ ДА ЈЕ УВЕК БИЛА ОДГОВОРНА , ПОЖРТВОВАНА И НАЈБОЉА У СВАКОМ ПОСЛУ.

РОДИЛА СЕ У РАШКОЈ ИЗ КОЈЕ СЕ ЊЕНА МАЈКА МИЉА УДАЛА ЗА ВЕЛИБОРА ЋАМИЛОВИЋА ИЗ ВУЧИТРНА. ДАКЛЕ ЊЕНИ КОРЕНИ НЕМИНОВНО СУ ОДРЕДИЛИ ЊЕНУ ДУХОВНОСТ И ПЛЕМЕНИТОСТ А КАКО ЈЕ БИЛА НАЈСТАРИЈЕ ДЕТЕ И ЊЕНУ ОДГОВОРНОСТ ЗА ПОРОДИЦУ.

НАЈРАНИЈЕ ДЕТИЊСТВО ПРОВЕЛА ЈЕ У КОС. МИТРОВИЦИ А НАЈЛЕПШИ ЊЕГОВ ДЕО У СТАРОМ ТРГУ.ЊИХОВА КУЋА ЈЕ УВЕК БИЛА ШИРОМ ОТВОРЕНА ЗА СВЕ И У ЊОЈ СЕ СВЕ ДЕЛИЛО УПРКОС ПОСЛЕРАТНОЈ НЕМАШТИНИ.ПАКЕТИ ЊИХОВОГ СТРИЦА ИЗ АМЕРИКЕ ЦЕО СТАРИ ТРГ ЈЕ ОКУСИО.СВА ДЕЦА ПАМТЕ ТЕТКА МИЉИНЕ ТРЕШЊЕ АЛИ И ГЕОРГИНЕ.

ИВАНА ЈЕ РАНО ПОЧЕЛА ДА РАДИ У СТАРОМ ТРАГУ У ПЛАТНОМ ОДЕЉЕЊУ ГДЕ ЈЕ БИЛА НАЈБОЉИ СЛУЖБЕНИК, ДОБАР УЧИТЕЉ МЛАЂИМ КОЛЕГИНИЦАМА И ДИВАН ДРУГ.

РАНИМ ГУБИТКОМ ОЦА ПРЕУЗЕЛА ЈЕ ПРЕВЕЛИКУ ОБАВЕЗУ, ,БРИГУ О МАЈЦИ И СЕСТРАМА.НАРАВНО НИКАД ГА НИЈЕ ОСЕЋАЛА КАО ТЕРЕТ.ЈЕР СВИ ЊИХОВИ УСПЕСИ БИЛИ СУ И ЊЕНИ.КАДА ЈЕ ДОШЛО ВРЕМЕ ДА СЕ МЛАДЈЕ СЕСТРЕ ШКОЛУЈУ ПРЕШЛИ СУ У МИТРОВИЦУ ДА ЖИВЕ. И ТУ ЈЕ СВОЈОМ ПОЗИТИВНОМ ЕНЕРГИЈОМ ОСВОЈИЛА МИТРОВЧАНЕ.

ПОСЕБНО СЕ РАДОВАЛА УДАЈАМА СВОЈИХ СЕСТАРА ЧИЈЕ ПОРОДИЦЕ ЈЕ ПРИХВАТАЛА ТАКО КАО ДА ИМ ЈЕ ОНА СВИМА МАМА. ПО ОДЛАСКУ У ПЕНЗИЈУ ЈОШ ВИШЕ СЕ ПОСВЕТИЛА СВОЈОЈ САДА ВЕЋ ВЕЛИКОЈ ПОРОДИЦИ. БИЛО ЈУ ЈЕ УВЕК ТАМО ГДЕ ЈЕ НАЈПОТРЕБНИЈА.ТАКО СЕ И ОБРЕЛА У ПРИШТИНИ.У ЊОЈ ЈУ ЈЕ И ЗАТЕКЛА ОВА ПОСЛЕДЊА НЕСРЕЋА СРПСКОГ НАРОДА КАО РАСЕЉЕНО ЛИЦЕ ДОЖИВЕЛА ЈЕ СВЕ НЕДАЋЕ ИЗБЕГЛИЦА .СА СВОЈОМ ПОРОДИЦОМ ЛАВОВСКИ СЕ БОРИЛА ЗА ИОЛЕ ПРИСТОЈАН ЖИВОТ.И ТАМАН ГА ЈЕ У ОВОМ ЛЕПОМ ЗЕМУНУ ПРОНАШЛА А СВОЈ ЖИВОТ ЈЕ ПОТРОШИЛА.

ДРАГА ИВАНА СВИМА ЋЕШ НАМ НЕДОСТАЈАТИ. НАЈВИШЕ ТВОЈИМ СЕСТРАМА, ЊИХОВОЈ ДЕЦИ И УНУЦИМА,СРЕЋНИ СМО ШТО СМО ТЕ ИМАЛИ А ПРЕТУЖНИ ШТО СМО ТЕ ИЗГУБИЛИ

НЕКА ТИ СЕ ДУША ОДМОРИ.

СЛАВА НАШОЈ ИВАНИ