Милан Шимуновић

Крајем септембра 2008 године ,у Звечану је изненада преминуо наш земљак Милан Шимуновић – од миља зван АБА.у својој 55 години.

Родио се и живео у честитој породици Шимуновића од оца Милета и мајке Милеве.у Старом Тргу.Отац Миле био је сјајан радник  у руднику Трепча а мајка Милева је одгајала својих троје деце,Драгана ,Милана и Љиљу и окупљала и остале  чланове шире породице Шимуновића.Аба је био необично весело и умиљато дете.Сва деца из суседства су га обожавала.Многи су искрено патили када се он рано одвојио од куће и пошао у Призрен у  школу за децу са оштећеним слухом. Зато су његови родитељи стегли срце и пустили га да одлепрша тамо где ће га учени људи научити свему оном што они нису могли.А када је он покупио знање које су му у школи пружили вратио се у Кос. Митровицу где је изучио занат који је усавршио радећи на одржавању разних постројења  у Трепчи.Наравно,био је велика подршка својо сестри која је морала проћи цео његов пут одрастања и уклапања у свакодневни живот.

Аба је просто зрачио,све га је инересовало и свуда где га је било.-у Удружењу глувих,међу спортистима…Био је дизач тегова,каратиста (црни појас је имао)На такмичењима вариоца освајао је увек прва места.Био је и иноватор.Јако је се интересовао за компјутере и путем интернета неговао је пријатељства са људима из целог света.

Љубав његовог живота је његова Мира са којом се оженио и са којом се најбоље разумео.уУ Ѕвечану су живели са родитељима а када је отац Миле умро наставио је да ради у његовој радионици и да брине о мајци Милеви која је тешко болесна.

Умро је за компјутером у разговору са поријатељем из Америке

Лака му била древна звечанска земља а чланови удружења Трепчанаца опраштају се са рударским’—-

МИЛАНЕ , С Р Е Ћ Н О  З А  Н А В Е К

(Око овог текста помогао Мики Златковић)

Članak objavljen u kategoriji: Nekrolozi

Comments are closed.